Οι 3 κανόνες της ρομποτικής, οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται από κάθε επιστήμονας είναι οι εξής:

  1. Δεν επιτρέπεται στο Ρομπότ να βλάπτει τον άνθρωπο,ή με την αδράνειά του να αφήσει να πάθει κακό. (να έχει αυτοπροστασία και να”σέβεται τους ανθρώπους”)

  2. Το Ρομπότ πρέπει να υπακούει στις διαταγές που λαμβάνει από τον άνθρωπο, εκτός εάν οι διαταγές αυτές έρχονται σε αντίθεση με τον Πρώτο Νόμο.

  3. Το Ρομπότ πρέπει να προστατεύει την ύπαρξή του, χωρίς να έρχεται σε αντιπαράθεση (αντίθεση) με τον Πρώτο και τον Δεύτερο Νόμο.

Στην περίπτωση που δεν γνωρίζεται αν το κατασκεύασμά σας αν τηρεί τις προϋποθέσεις στείλτε ένα email με την ιστορία σας στο Support για να σας δώσουμε μία απάντηση.

  • Γενική Ιστορία για τα LEGO MINDSTORMS.

1986: Βγαίνουν στην αγορά τα πρώτα ελεγχόμενα από κομπιούτερ LEGO προϊόντα.

1988: Συνεργασία ανάμεσα στην LEGO GROUP και το ινστιτούτο τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, στην Βοστόνη (MIT), όπου ξεκινούν την ανάπτυξη ενός ” έξυπνου τούβλου ” όπου θα φέρει τις LEGO δημιουργίες στην ζωή μέσω του προγραμματισμού.

Ιανουάριος 1998: Η LEGO MINDSTORMS, μετά από την μελέτη και κατασκευής 10 χρόνων σε συνεργασία με το MIT, εξάγουν το RCX, το έξυπνο τούβλο, το οποίο κάνει την πρώτη εμφάνισης του στον τύπο, στο μουσείο μοντέρνας τέχνης, στο Λονδίνο.

Σεπτέμβριος 1998: Το σύστημα ρομποτικής εφεύρεσης, λανσάρεται ταυτόχρονα στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, δύο σετ επέκτασης, το robotsports και τοExtreme creatures, τα οποία τώρα πια είναι διαθέσιμη για ” απλούς ” καταναλωτές.

Νοέμβριος 1998: Ο ιδικτιοτήτης της LEGO GROUP, Kjeld Kirk Kristiansen και ο διάσημος εφευρέτης Dean Kamen of FIRST ( for inspiration and Recognition of Science and Technology), συμπράττουν για να κυκλοφορήσουν την FIRST LEAGUE. Ένας διαγωνισμός ρομποτικής για μαθητές μέσης εκπαίδευσης, εισάγοντας την LEGO MINDSTORMS σε περιφερειακούς διαγωνισμούς. Ένα πιλοτικό τουρνουά διεξάγεται στο μουσείο επιστήμης και βιομηχανίας στο Σικάγο με 200 ομάδες μαθητών.

Σεπτέμβριος 1999: Το Robotics discovery set, ultimate Accessory set, Droid Developer Kit και το Robotics Invention System I.S βγήκαν στην κυκλοφορία στις Ηνωμένες πολιτείες, το Droid Developer Kit και το Robotics invention System I.S κυκλοφόρησαν στην Ευρώπη και Ασία. Και το Robotics discovery set και το Robotics invention system I.S βγήκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

•Φεβρουάριος 2000: Το Robotics invention system 2.0 και το dark side developer kit( τηλεχιριζομενο κατασκευασιμο ρομπότ) και το vision command system (κιτ για επέκταση με κάμερα υπολογιστή για το RIS) μαζί με το EXPLORATION MARS συμπεριλαμβανομένου οδηγίες κυκλοφορούν αφότου έχουν εκτεθεί στην έκθεση διεθνούς παιχνιδιού στην Νέα Υόρκη.

Απρίλιος 2005: Πρώτο πρωτάθλημα ρομποτικής στην Άτλαντα 

Αύγουστος 2006:To Lego MINDSTORMS NXT λανσάρει στις Ηνωμένες Πολιτείες και διεθνής διαθεσιμότητα ακολουθεί.

Απρίλιος 2007: Η VIRST LEGO LEAGUE ξεπερνά τους 100.000 συμμετέχοντες για πρώτη φορά.

Μάιος 2008: Η LEGO MIDSTORMS συστρατεύεται με το Carnegie Mellon University Robot Hall of Fame

Αύγουστος 2009:  Η LEGO MINDSTORMS NXT 2.0 PLATFORM ITERATION κυκλοφορεί.

Ιανουάριος 2013: Η 15η επέτειος της LEGO MINDSTORMS γιορτάζεται και η πλατφόρμα EV3 αποκαλύπτεται στο διεθνές σόου καταναλωτών ηλεκτρονικών.

Σεπτέμβριος 2013: Η 3η ενεργοποίηση (ενσάρκωση) της LEGO MINDSTORMS EV3 λανσάρεται παγκοσμίως.