Στην ρομποτική,  είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πως να προγραμματίζουμε το ρομπότ μας. Για τα LEGO ev3™ υπάρχει ένα ειδικό πρόγραμμα το οποίο είναι κατασκευασμένο από την LEGO μέσω του Unit-prepared™.download_01_ProgrammingSoftware_Landscape

 Για να αποκτήσετε εμπειρία σε όλες τις εφαρμογές των MINDSTORMS πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να μεταφερθείτε στην επίσημη σελίδα της LEGO και να παρακολουθήσετε τα βίντεο για κάθε εφαρμογή:

Βίντεο προγραμματισμού από την σελίδα της LEGO

Για να κατεβάσετε τις εφαρμογές πατήστε εδώ .

Γενικά χαρακτηριστικά προγράμματος 


1.ACTION BLOCKS (Πράσινα)

LearnToProgram_action_blocks_landscape

Τα συγκεκριμένα μλόκ χρησιμοποιούνται για να δώσουμε κίνηση στους κινητήρες μας, εξού και το όνομά τους. Μπορείς να ρυθμίσεις την ταχύτητά τους, την διάρκεια περιστροφής, αν να πηγαίνουνε όπισθεν ή εμπρός καθώς και να ρυθμίσουμε τα λαπμάκια για design και ήχους. Με λίγα λόγια,  τα μπλοκ δράση ελέγχουν τις δράσεις του προγράμματος.


2.FLOW BLOCKS (Πορτοκαλί)

LearnToProgram_flow_blocks_landscape

Τα συγκεκριμένα μπλοκ χρησιμοποιούνται για να δώσομε μία παύση στην κίνηση, να κάνουμε μία εντολή να είναι απεριόριστη ή να ξεκινάει και να τελειώνει με δεδομένα από τους αισθητήρες, να κάνει μία σύγκριση και μετά να εκτελέσει την εντολή (π.χ. αν πατιέται ο αισθητήρας αφής-πήγαινε μπροστά για 0,3μ. ενώ αν δεν πατιέται-παρέμεινε ακίνητο) και τέλος για να μηδενίσουμε τους κινητήρες σε 0 μοίρες αν θέλουμε να λειτουργούν με μία συγκεκριμένη δομή.