Παρακάτω αναγράφονται όλες οι εφαρμογές για ios, android και windows ώστε να προγραμματίσεις το ρομπότ από το κινητό, το τάμπλετ και τον υπολογιστή, να δεις έτοιμες οδηγίες και να σχεδιάσεις τα δικά σου ρομπότ στο ειδικό πρόγραμμα της LEGO™. Τα downloads είναι παρμένα από το επίσημο site της LEGO™.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μερικά λινκ πλέον δεν λειτουργούν για τις εκδόσεις MacOS διότι η LEGO έχει αλλάξει τις εφαρμογές για αυτές τις συσκευές


1.EV3 PROGRAMMER APP (IOS/ANDROID)

New_ev3_programmer_image_with_app_icon

Με το πρόγραμμα αυτό μπορείτε να προγραμματίσετε το ev3 σας με τον πιο γρήγορο, πιο έξυπνο και πιο διασκεδαστικό τρόπο, τελείως διαδραστικά. Με αυτή την εφαρμογή μπορείτε να χτίσετε τα δικά σας προγράμματα  για να λειτουργήσετε το ρομπότ σας, απευθείας από το tablet σας ή το smartphone σας, χωρίς την ανάγκη καλωδίων ή πρόσθετων λογισμικών.

google-play-badge-English Play Store

App_Store_Badge_US-UK Apple Store


2.EV3 PROGRAMMING SOFTWARE (PC/MAC)

download_01_ProgrammingSoftware_Landscape

Κατεβάζοντας το λογισμικό αυτό μπορείτε να προγραμματίσετε το ρομπότ σας από τον υπολογιστή, κατευθείαν από την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας. Το λογισμικό περιλαμβάνει προηγμένα χαρακτηριστικά προγραμματισμού τα οποία όμως είναι εφικτά να τα χρησιμοποιήσουν ακόμα και αρχάριοι. Σε σχέση με την εφαρμογή για τις smart συσκευές, εδώ έχεις περισσότερες δυνατότητες και μπορείς να αναβαθμίζεις το έξυπνο τούβλο όταν βγαίνει νέο update ενώ με την εφαρμογή όχι.  

windows_logo

Download for windows

ElCapitan

Download for OS X


3.ROBOT COMMANDER APP

Χρησιμοποιήστε το smartphone ή το tablet σας ως τηλεχειριστήριο για να κατευθύνετε το ρομπότ σας.

New_ev3_commander_image_with_appiconv2

google-play-badge-English Play Store

App_Store_Badge_US-UK Apple Store


4.3D BUILDER APP

Κατασκευάστε ένα από τα πέντε EV3 ρομπότ σε 3D μορφή! Κάθε βήμα είναι κινούμενο και μπορείτε να βλέπετε ακριβώς πού και πώς να συνδέσετε τα κομμάτια. Μπορείτε ακόμα να αλλάξετε και την προοπτική και να μετατρέψει το μοντέλο σας μια πλήρη περιστροφή 360 μοιρών.

New_ev3_BuilderApp_Tablet

google-play-badge-English Play Store

App_Store_Badge_US-UK Apple Store


5.FIX THE FACTORY APP GAME FOR SMARTPHONES

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι παζλ από τα MINDSTORMS LEGO. Βοηθήστε το ρομπότ EV3RSTORM να βγει από τον λαβύρινθο και να περιηγηθεί στο NOGO (εργοστάσιο) προσπαθώντας να θέσει τα πακέτα μπαταριών πίσω στη σωστή τους θέση. Αλλά προσέξτε, δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Είναι ένα παιχνίδι το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε τα βασικά για τον προγραμματισμό.

New_ev3_fix_the_factory_image_with_app_icon

google-play-badge-English Play Store

App_Store_Badge_US-UK Apple Store


6.USER GUIDE (PC/MAC)

Το εγχειρίδιο εξηγεί: την λειτουργία του ev3, τα μέρη του και τα διάφορα χαρακτηριστικά λεπτομερώς. Ο οδηγός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε μια καλή γεύση του πώς λειτουργεί το ev3 και τι μπορείτε να κάνετε με αυτό.

New_user_guide_image_v2

windows_logo Εγκατάσταση οδηγού

ElCapitan Εγκατάσταση οδηγού


7.EV3 MINDSTORMS FIRMWARE DOWNLOAD (PC/MAC)

Κατεβάστε το νέο update για τους κατόχους ev3 και ανανεώστε το ρομπότ σας για να γίνει πιο αξιόπιστο. (θα μεταφερθείτε αυτόματα στο site της LEGO για να διαβάσετε τις οδηγίες εγκατάστασης και ενσωμάτωσης στο τούβλο)

LEGO_Mindstorms_Firmware

LEGO_logo Lego Site


8. Επιπλέον μλοκ αισθητήρων για το πρόγραμμα στο pc/mac

Μπορείτε να κατεβάσετε τους αισθητήρες που σας λείπουν για να ολοκληρώσετε το πρόγραμμα σας, όπως ο αισθητήρας ήχου. Δείτε αναλυτικά:

9668-1  Energy meter block

45505  Gyro sensor block

αρχείο λήψης (3)  Sound sensor block

αρχείο λήψης (4)Temparture sensor block

ev3-ultrasonic-sensor  Ultrasonic Sensor block